tabi 1 Napisano 23 Sierpień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2006 przyzwyczai sie, jak bedzie chcial to zacznie biegac :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Allo 252 Napisano 30 Sierpień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2006 Mój chomik nie chce biegać na kołowrotku :down:. Mam go od 1 roku i boję się, że ma za mało ruchu. Ma ktoś może jakiś sposób na przekonanie go do biegania?? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whiteada 1 Napisano 30 Sierpień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2006 Niestety, jak nie chce, to nei chcę. Mój poprzedni chomiś omijał kołowrotek szerokim łukiem. I nie ma się co dziwić! Każdy chomik jest inny i każdy ma inne upodobania. Tak więc radzę dać mu kolbę, przywiązać sznurki, włożyć "tunelik" od rolki papieru toaletowego, dać dużo chusteczek, aby chomik się pobawił. A najlepiej, abyś puszczał chomiki na wybiegi. Może również zrobić hamsterland (ale tu proszę kontaktować z Tabim) :) A jaki kołowrotek masz? Jeżeli z prętami, to całkiem możliwe, że Twojemu chomikowi jest niewygodnie. Może lepiej zakupić mu tzw. pełny? Chomikowi jest wygodniej, bo pod sobą ma tylko plastik i nie ma obaw, że złamie sobie łapkę. ps. wybacz Tabi :* :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Allo 252 Napisano 30 Sierpień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2006 Mam plastikowy kołowrotek, bez przerw pomiędz prętami. Dzięki za podpowiedż, teraz już się nie martwię :D Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
*SwEeT_aNiOłEk* 2 Napisano 31 Sierpień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2006 Mój jeden chomik też nie chciał biegać w kołowrotku. Ale poprstu wsadziłam go tam do niego i zaczęłam kręcić. Wyskoczył z niego jak oparzony. A na wierczór gdy nadchodzi pora na wybryki sam. Najpierw obwąchał go z każej strony, wszedł zakręcił się i znowu uciekł z nieego. I tak było kilka razy a później już...kręcił sie ile się da. Ale to nie trwało rok, tylko tydzień. Puszczaj go podomu (ale pilnuj go), daj mu dużo zabawek do klatki żeby się nie nudził...a będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tabi 1 Napisano 31 Sierpień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2006 kup mu kule, zrob zabawki. A w kolowrotku po jakims czasei sam zacznie biegac :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Princy 0 Napisano 27 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2006 Moja (chyba) chomiczyca syryjska już od baaaardzo dwano przestała biegać na kołowrotku:(. Kiedyś to biegała na nim jak opętana a dziś? W ciąży to ona napewno nie jest bo nie mam samca a styczność z innymi chomikami miała ostatnio pod koniec lipca. Martwę się o nią dlaczego już nie biega na chomikowej bieżni:( Co jej jest? ____________________________________ Wielki Brat macarono wredoto - poprawka błędu ort... i KEBAB w twarz !! (spleśniały) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aniela 1 Napisano 28 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2006 a może ten kołowrotek źle chodzi? albo chomika boli łapka albo jest otyła i nie ma siły biegać... Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Princy 0 Napisano 28 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2006 kołowrotek dobrze chodzi bo sprawdzałam, z łapkami to nie wiem a czy otyła to bardzo możliwe. Gdzie mogę kupić wagę którą mogłabym zważyć mojego choma? ____________________________________ Wielki Brat macarono wredoto - poprawka błędu ort... i KEBAB w twarz !! (spleśniały) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2006 lol... a po co Ci waga ??!! poza tym kto Ci powie ile powinien ważyć chomik ?? idź do wetka, on Ci powie ile waży chom (o ile będzie dysponował wagą z taką drobną skalą) i stwierdzi czy jest gruby czy nie... Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Princy 0 Napisano 28 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2006 ale gdzieś chyba można kupić taką wagę xD skoro wet ją ma znaczy że gdzieś można ją kupić, hmmm, poszukam na allegro. Czytałam, że dorosły, porządnie utuczony chom waży 200 coś gram. ____________________________________ Wielki Brat macarono wredoto - poprawka błędu ort... i KEBAB w twarz !! (spleśniały) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aniela 1 Napisano 28 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2006 ale taka porządna waga to pewnie droga idz do weta taka wizyta powinna być bezpłatna... ale pewna nie jestem ;) ____________________________________ Wielki Brat macarono wredoto - poprawka błędu ort... i KEBAB w twarz !! (spleśniały) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Princy 0 Napisano 28 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2006 postaram się z nią pójść:) Dzięki ziomy za odpowiedzi:) Heh, to moje nowe ulubione słowo xD przed tem było słowo "zacnie" a teraz "ziom" xD Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aniela 1 Napisano 28 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2006 hehe spoko Pozdro Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Princy 0 Napisano 4 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2006 tak, mój chomiś chyba jest otyły:/ Nie byłajm u weta ale to widać gołym okiem. Może przejść z nim na dietę? Zero jedzenia ze sklepu a same świeżutkie owoce i warzywa, trochę serka i mięsko? A zamiast biegania na kołowrotku to może przypiąć szelki ( nie mówcie że to męczarnia bo wiem ) i dać żeby biegał na bieżni ( prawdziwej )?? Mam dziwne pomysły więc pytam się profesjonalistów ( nie umiem tego napisać xD) o radę:). ____________________________________ Wielki Brat macarono wredoto - poprawiłem to czego nie wiedziałaś jak napisać Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aniela 1 Napisano 5 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2006 no rzeczywiście pomysły dziwne... wystarczy jak ograniczysz mu jedzenie suche będziesz mu dawała go mniej a dawała więcej owoców warzyw.. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Princy 0 Napisano 5 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2006 acha xD dzięki Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aniela 1 Napisano 5 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2006 no to dobrze że pomogłam;P hehe Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
*SwEeT_aNiOłEk* 2 Napisano 5 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2006 Moja chomiczka ostatnio też nie biegała w kołowrotku no i właśnie zorientowałam się, że coś jej dolega... Jak chomik nie biega w kołowrotku a wcześniej biegał jak oszalały...to coś jest nie tak... :( Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Princy 0 Napisano 6 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2006 a co Twojej chomisi jest? Bo może to jest i mojej chomiczce. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Young 0 Napisano 9 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2006 Mam pytanie czy twój chomik jest dorosły? Bo jak tak to u koleżanki widziałem (ma 2,5 rocznego Syryjczyka) i w ogóle nie biega (To chyba w ich naturze) Polecam dietę bo mój też był podtuczony ale teraz jest wszystko OK Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Princy 0 Napisano 9 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2006 ma chyba mój chom z pół roku... Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aniela 1 Napisano 9 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2006 ooo to powinien biegać... ehhh... trochę widocznie musi być gruby;P Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paula 6 Napisano 22 Styczeń 2007 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2007 Heh moja chomiczka też jest tłuściutka i tez troche przestala w kolowrotku biegac. I chya tez bede dawac jej tylko owoce i warzywka bo ta sucha karma to chyba troszke chomcie tuczy... Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Chomusia_ 57 Napisano 23 Styczeń 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2007 Moja Chomuśka też jest troszkę grybsza, to znaczy była, bo teraz troche schudła. Ostatnio chyba w kołowrotku biegała pooooonad pól roku temu, bo poźneij zdewastowała 2 kołowrotki. Niedługo może dostanie w spadku bo Tibim kołowotek albo jej kupię nowy - drewniany. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi