Lola 0 Zgłoś Napisano 29 Wrzesień 2010 No w sumie... nie znam sie na tym :P Bo ja w klatce mam panele kupione w 'Kwasku", tata kupił jeden i przeciął na 3 części i raczej dał mniej niż 23 zł, bo myślałam że chodzi o to samo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yssaya 6 Zgłoś Napisano 29 Wrzesień 2010 Ja własnie chciałam taką surową sklejkę, mam taką w setce i bardzo mi sie podoba, wygląda tak naturalnie:) Jak będe miała czas to i do trzeciej klatki zrobię piętro w Castoramie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Motusa 391 Zgłoś Napisano 8 Październik 2010 Wow. Ja zawsze kupuję tą najcieńszą, ale fakt jakoś przyzwyczajona jestem do liściastych. Ostatnio za niecałe 2 dychy kupiłam komplety na 3 pięterko labirynty, ale jak pisałam z tej najcieńszej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tigromaniak 43 Zgłoś Napisano 8 Październik 2010 ty wtedy im wymiar podajesz? jak to wygląda z tym pocięciem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yssaya 6 Zgłoś Napisano 8 Październik 2010 Motusa poszła sie szykować, więc ja Ci odpowiem:D Podajesz ilość i jakie chcesz wymiary, mi cieli(tneli??) na miejscu. Robią od 10 x 10 cm wzwyż. Podajesz grubość sklejki, jest 4, 6, 8 mm i chyba jeszcze jakaś grubsza. Nie tną po ukosie, bo posiadają taką fajną piłę, że tylko proste rzeczy tną na wymiar. Dostajesz fakturę i idziesz z ną do kasy i z tymi sklejkami. Cena uzależniona jest od wielkości i grubości sklejki. Ja za 4 sklejki o grubości 6 mm i wielkości 32 x 38 cm zapłaciłam jakieś 23 zł:) Jak chcesz to od razu sobie pokost kup i benzynę do rozcieńczania;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tigromaniak 43 Zgłoś Napisano 10 Październik 2010 a jak to montujecie potem do klatki? bo ja w jednej klatce muszę zrobić coś takiego bo jak Harlley jeździ na kołowrotku to całe te plastiki się trzęsą ;P i jest taki hałas.. Mógłby ktoś porobic fotki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lola 0 Zgłoś Napisano 12 Październik 2010 Mam problem. Wcześniej pisałam, że w klatce są za duże odstępy miedzy prętami, troszkę mniej niż 2cm. Według waszych rad, zdecydowałam się na taką siatkę ogrodniczą. I właśnie dziś mój tata był w sklepie ( takim małym z narzędziami itp. bo mam daleko do OBI, castoramy i tych większych sklepów ) i chciał kupić. Ale nie kupił, bo okazało sie że chyba ok 2m kosztuje ok 45 zł. A wy za ile kupiliście? i chciałam się spytać, czy można czymś obłożyć klatkę ale żeby wyniosło trochę taniej? Bo jakoś mojemu tacie nie chce się wydawać ok 50zł na sama siatkę :P Więc jak ktoś ma pomysły, to pomóżcie rotfl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzwoneczek 293 Zgłoś Napisano 12 Październik 2010 Z ekonomicznego punktu widzenia nie opłaca się kupować siatki w tej cenie, po to tylko aby obłożyć nią klatkę. Za kwotę w granicach 40-45 zł kupisz pudło typu samla, albo trafisz gdzieś na aukcji na porządną, dużą klatkę. A jaką klatkę sama posiadasz? Dla mnie w takich wypadkach lepiej pójść na skróty, a nie bawić się w obkładanie klatek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lola 0 Zgłoś Napisano 12 Październik 2010 W sumie tak, ale nie chcę kupować kolejnej klatki ( mam dwie; małą- za małą, i właśnie tą ) . Większa wymiary : wys. 56 cm dł. 57 cm. szer. 35 cm. Nie jest gigantem, ale dla chomiczka się nada :D I wznawiam pytanie: jak ktoś ma jakieś pomysły to piszcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koniara262 0 Zgłoś Napisano 25 Październik 2010 A ja mam kilka pomysłów rotfl http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40037332 Można to położyć tak na tą niewidoczną stronę i na górze przykleić te małe kołki i pięterko gotowe rotfl Zauważyłam, że Pampuszek ma takie białe gniazdo z materiału - widziałam w jednym skleie internetowym po ok. 10 zł. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20175447 A tą miseczkę można położyć w domku albo powiesić. I tanie nawet rotfl A tu to znalazłam u mamy w sypialni takie pudełeczko z takiego drewna jak segregator. Tylko na stronie Ikei nie mogę znaleźć. Przepraszam za bazgroły na pojemniku ale byłam mała to porysowałam. A kwiatki to ostatnio narysowałam ale okropnie wyszło. U mnie to robi za domek. Tylko kupię kołki i klej i przykleję kołki na dach domku. Mój Hazardzik jest w środku ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deerha 1 Zgłoś Napisano 25 Październik 2010 a tam, nie marudź że ci źle wyszło ;P a chom śliczny :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuna 0 Zgłoś Napisano 26 Październik 2010 Tylko dobrze by było żebyś to pomalowała pokostem lnianym. Bo jak chomik zasika podłogę... :dobani: Poza tym śliczne! No i w rogu można postawić- to też plus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tigromaniak 43 Zgłoś Napisano 26 Październik 2010 Bardzo ładny segregatorek ;) a ta zabawka z ikea bardzo fajna, jakaś nowa seria, ale ja muszę trochę przystopowac z zakupami do chomików hihi. A co do samli ;) to je bardzo lubię... ale po jakimś czasie zaczyna brakować w nich miejsca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Olga2 1 Zgłoś Napisano 16 Listopad 2010 Ja może odświeżę ;) Bo warto :P Co do tematu, to można by dodać jeszcze castoramę :P ja znalazłam stare zdjęcie miseczki kupionej chyba w obi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Landryna 0 Zgłoś Napisano 17 Listopad 2010 To w obi są takie miseczki? Ooo to jutro po szkole będę kolo obi to wejdę xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cytrynka 3 Zgłoś Napisano 17 Listopad 2010 A gdzie w Krakowie mogę kupić kawałki drewna o takich wymiarach jakie chcę ?? Bo nie ma takich jakie mi odpowiadają np. w Praktikerze.. W innych sklepach oprócz Praktikera nie sprawdzałam.. // Edycja --------------------------- A, i ile kosztuje pokost ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Chomusia_ 54 Zgłoś Napisano 17 Listopad 2010 Ja kupowałam 1l za ok. 14zł. .............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pastuszek 3 Zgłoś Napisano 17 Listopad 2010 A w Praktikerze nie przycinają na wymiar deseczek? Trzeba się było zapytać - na pewno jest taka opcja. W Castoramie na pewno przycinają, zresztą tam nawet przed wejściem jest stół do samodzielnej roboty - klient ma dostęp piłki, młotka i innych narzędzi. Nie wiem czy wszystkie Castoramy maja takie miejsce, ale we Wro jest;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cytrynka 3 Zgłoś Napisano 17 Listopad 2010 Moźe i jest, ale nie wiem ile bym zapłaciła.. A mi chodzi konkretnie o jakieś np. sklejki.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pastuszek 3 Zgłoś Napisano 17 Listopad 2010 Wydaje mi się, ze za darmo przycinają - ale pewna nie jestem :/ Może zapytaj Podrik, ona ostatnio majstrowała w akwarium i pisała, ze przycinała w Castoramie - to się dowiesz czy coś płaciła dodatkowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cytrynka 3 Zgłoś Napisano 17 Listopad 2010 To poczekam aż się wypowie w tym temacie.. Zresztą napisze jej na pw link do tego tematu xD.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
najka 245 Zgłoś Napisano 17 Listopad 2010 W Casto tną ichnie sklejki i płyty za darmo, płaci się za cięcie pleksi i trzeba kupić całą płytę do cięcia. Teoretycznie najkrótszy bok cięcia to 10 cm, ale... ja się kilka razy uśmiechnęłam, ostatnio razem z podrik :) i kawałki były mniejsze. Tyle, że podrik już je wykorzystała, a moje czekają na wolną chwilę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Olga2 1 Zgłoś Napisano 17 Listopad 2010 To w obi są takie miseczki? Ooo to jutro po szkole będę kolo obi to wejdę xDNie jestem pewna, ale chyba w Obi. (ew. nomi) xdSą dość duże, ale fajnie się prezentują w roli miseczek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Landryna 0 Zgłoś Napisano 17 Listopad 2010 Czy nomi czy Obi to bez różnicy :) I to mam w Radomiu i To xd z Ikeą gorzej, bo mogę jechać co drugą sobotę do Janek jedynie xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Olga2 1 Zgłoś Napisano 17 Listopad 2010 Ja muszę jechać ze 120 km do najbliższej Ikei. : ale z tymi miseczkami to tata trafił :D :D nie miałam pojęcia, że będą w obi (ew nomi xD) Były kupione w kwietniu / maju, ale teraz pewnie też są ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach