domciaechomcia 0 Napisano 27 Maj 2006 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2006 JAka jest wasza ulubiona rasa osa?? Moja to bernardyn i york. Wielki pies przy miniaturce smieszne . pappa :D [ Dodano: Dzisiaj o godz. 10:09 ] JAka jest wasza ulubiona rasa osa?? Moja to bernardyn i york. Wielki pies przy miniaturce smieszne . pappa :D Jaka jestwasza ulubona rasa psa?? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whiteada 1 Napisano 27 Maj 2006 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2006 ech.... sama nie wiem. Lubię yorki, bernardyny również, setery są fajne, jamniki też ok... Wszystkie psy są fajne, ale niestety ja ich się boję. Kiedyś pies cioci, który dobrze mnie znał ugryzł mnie w polik, tak więc od tamtego momentu muszę dobrze poznać jakiegoś psa. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
*SwEeT_aNiOłEk* 2 Napisano 27 Maj 2006 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2006 A ja lubie wszytkie pieski. NIe ma znaczenia czy kundelek czy nie :) ale jak juz to lubię duże psy bądź obronne. Lubie amstafy, Shar-peie, Bulmastify, canecorso :) moje ulubione rasy. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alexis 1 Napisano 27 Maj 2006 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2006 Ja lubię dokładnie to samo co dysiak i jeszcze owczarki niemieckie :D Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tabi 1 Napisano 27 Maj 2006 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2006 ja wlasnie nie lubie takich psow typu amstaf, Bulmastif czy buldog, wole kundelki albo owczarki, no i labradorki, golden retriver, yorki. I psow sie nie boje wogole od malego :) a jamniki to takie sobie. - nie przepadam. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domciaechomcia 0 Napisano 27 Maj 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2006 Fajnie , że lubicie też yorki. ja lubie te duże i małe psy są fajnee wszystkie Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
La Klusek 0 Napisano 30 Maj 2006 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2006 a ja nie lubie yorkow..male rozpieszcozne dziamgate psy...i denerwuje mnie ich szczek.. ale nie znaczy ze nie lubnie malych ras...najbardizej wole chyba kundelki, wilczury, malamuty i husky (w sumie wszystkie zaprzegowe) , dobermany -ah ta ich gracja..i maja cos w oczach..cos... hmmm...ale i tak iwem ze w przyszlosci jak wezme jakiegos psa to tylko ze schroniska Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
*SwEeT_aNiOłEk* 2 Napisano 30 Maj 2006 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2006 jeszzce Husky są śłodkieeeee i te ich niebieskie oczka .....mmmmMM Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tabi 1 Napisano 30 Maj 2006 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2006 no, tak husky tez sa suuper :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
*emi* 0 Napisano 20 Sierpień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2006 taak ja tez uwielbiam husky ale nie tylko za ich piękną urode ale za ich otwartość i niezależny charakter są to wspaniałe psy, ale husky to prawdziwy demolant i uciekinier mimo to kocham te psy bo są wspaniałymi uparciuchami o bajkowym wyglądzie Lubie także samoyedy, alaskan malamuty, shiby inu, psy grenlandzkie .. wszystkie psy zaprzęgowe ale husky na zawsze pozostanie mi najbliższy memu sercu :kiss: Nigdy nie zapomne cie.. Nukuś :kiss: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Young 0 Napisano 21 Sierpień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2006 Husky, Amstaff, Pit Bull, Wyżeł Niemiecki, Chichuahua, Kundelki :D, Golden Retriever, Bokserki i to chyba tyle ogólnie kocham Amstaffy Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Batonik 12 Napisano 21 Sierpień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2006 Dla mnie każdy pies ma w sobie coś wyjątkowego i 'coś' co sprawia, że jest inny niż wszytskie inne :) Nie ma dla mnie większego znaczenia czy kundel czy rasowiec, ale skoro jest to temat o ulubionej rasie to najbardziej lubie dobermany i dogi niemieckie :) Poza tym także labladory, chichuachua (czy jak to tam się pisze :P), goldeny, haski, alaskany i akita (bo sa do siebie podobne :P) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Manika 0 Napisano 26 Sierpień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2006 Moją ulubioną rasą są berneńskie psy pasterskie. :P Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nataloo 1 Napisano 28 Sierpień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2006 a ja kocham wszytkie psiaki są słodkie :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
*SwEeT_aNiOłEk* 2 Napisano 28 Sierpień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2006 Young masz amstafa?? Bo ja mam i fakt to kochane pieski. I wcale nie rozumiem dlaczego ludzie mówią na nie psy mordercy. To ludzie głupi przez te walki ich wykreowali im właśnie taki przydomek ;/ Jeżeli umie się takiego psa wychować to nie będzie gryzł. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ola 2 Napisano 28 Sierpień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2006 Berneński pies pasterski, lablador, husky. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tabi 1 Napisano 29 Sierpień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2006 Golden Retriver, labrador, husky, amstaff. Amstaffy sa super, duze i silne, jakies 2tony w szczęce i sa spoko :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martynka 2 Napisano 30 Sierpień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2006 a moj to beagle i golden retriver :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karola-suzi 0 Napisano 13 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2007 Moja nawet Labrador retverier i Yor shire terrier Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qmpelaa 3 Napisano 20 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2007 Ja uwielbiam kundelki :) mam Amorka :P Mój piesek, a wołam na niego usta, bo ma czarne usta xD i go całuje }{ OTO MÓJ SŁODKI AMOREK: a tak w ogóle to rubie też takie psy jak *SwEeT aNiOłEk* :* buzki wszystkim :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lajtmen 0 Napisano 20 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2007 Mnie sie najbardziej podobaja Amstafy ;) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaskas 534 Napisano 20 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2007 jeszcze mnie tu nie bylo, tak wiec: dog czarny, doberman Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lena 1 Napisano 21 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2007 Mi się chyba najbardziej podoba owczarek szetlandzki:) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paworek123 0 Napisano 21 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2007 Golden Retriver i jeszte bernardyn błąd x1 (Marta) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qmpelaa 3 Napisano 23 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2007 Zachowanie i charakter Psy charakteryzują się inteligencją i posłuszeństwem oraz łagodnym charakterem. Golden Retrievery są energiczne, wytrzymałe i aktywne. Szybko przywiązują się do właściciela. Towarzyskie potrzebują bliskiego kontaktu z członkami rodziny, dobrze tolerują inne zwierzęta w domostwie. Ze względu na swój karny i łagodny charakter, sprawdzają się jako towarzysze osób starszych i dzieci. Wygląd Szata i umaszczenie Golden retriever może mieć umaszczenie kremowe lub złote (różne odcienie), ale nie mahoniowe. Jego szata może być prosta lub falująca. Owczarek niemiecki - jedna z ras psów należąca do grupy psów pasterskich i zaganiających, zaklasyfikowana do sekcji psów pasterskich (owczarskich). Szata i umaszczenie: Czarna podpalana, czaprakowa, wilczasta, ciemno-wilczasta są najczęściej spotykane. Dopuszczalne jest umaszczenie także całkowicie czarne. Popularność w Polsce: jedna z najpopularniejszych ras. Wysokość posłuszeństwa: bardzo wysoka Szybkość uczenia: bardzo duża Przeciętna długość życia: 13 lat BERNARDYN Są to psy wysokie, szerokie, o potężnym kośćcu i dużej masie. ===Szata i umaszczenie=== Ze względu na szatę istnieją dwie odmiany bernardyna: krótkowłosa i długowłosa. Umaszczenie jest brązowo - białe i brązowo-żółte, białe w rude łaty. Pochodzi ze Szwajcarii. Umaszczenie czerwone i białe. Rys ogólny: pies o bardzo krótkich nogach, wydłużonym tułowiu, zwartej sylwetce i szlachetnej w kształcie głowie występuje w trzech odmianach szaty: krótkowłosy, długowłosy i szorstkowłosy oraz w trzech wielkościach: króliczy (karłowaty), miniaturowy i standardowy maść w każdym kolorze, jednak wadą jest maść czysto czarna lub biała bez podpalania wysokość w kłębie: 17 do 25 cm obwód klatki piersiowej: jamnik króliczy od 30 cm; miniaturowy do 35 cm; standardowy powyżej 35 cm i o wadze 9 kg przeciętna długość życia - 12 lat Charakter: Jamnik to pies bardzo żywy, odważny, czujny i inteligentny. Pomimo że jest silnie przywiązany do swojego opiekuna, nadal zachowuje wrodzoną niezależność. Od szczenięcia wymaga konsekwencji przy wychowaniu oraz dobrego kontaktu z opiekunem, bowiem w przeciwnym wypadku może się rozwinąć u psa złośliwy i nieprzyjemny charakter. Bokser - jedna z ras psów, należąca do grupy psów w typie pinczera i sznaucera, molosów, szwajcarskich psów pasterskich oraz innych ras. Zaklasyfikowana do sekcji psów molosowatych w typie dogowatym. Według klasyfikacji FCI podlega próbom pracy. Szata i umaszczenie Włos jest krótki, twardy, lśniący i przylegający do skóry. Umaszczenie jest żółte lub pręgowane. Maść żółta występuje w różnych odcieniach, od jasnożółtego do ciemnorudobrązowego lub czerwonożółte. Maska czarna. Odmiana pręgowana ma na żółtym tle w wymienionych powyżej odcieniach, ciemne lub czarne pręgi przebiegające w kierunku żeber. Barwa tła musi wyraźnie kontrastować z barwą pręg. Białe znaczenia nie są niepożądane, mogą wręcz korzystnie wpływać na estetykę umaszczenia, nie mogą jednak zajmować więcej niż 1/3 powierzchni ciała. Boksery z większą ilością białych znaczeń oraz boksery białe nie są dopuszczane do dalszej hodowli. No dobra, starczy, bo już mi się nie hcce tego robić xD} Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi