Young 0 Napisano 18 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2006 Wie że ten chomik śpi w nocy tak jak człowiek i ma ogonek ale ja go jeszcze nigdy nie widziałem :( Możecie powiedzieć więcej na jego temat i jeszcze bym prosił cenę. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alexis 1 Napisano 19 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2006 JA chomiki chińskie spotkałam RAZ, w dzień i wszystkie spały , a cena mniejwięcej była 15 zł ;p Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aniela 1 Napisano 25 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2006 a ja w ogóle nie widziałam chińskiego chyba że na zdjęciu.. ;) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian376 0 Napisano 26 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2006 ja widziałem w żorach za 13,50 zł Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Young 0 Napisano 9 Grudzień 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2006 Chciałbym mieć takiego :D Chomiki chińskie są super...te ich ogonkii :D Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Chomusia_ 57 Napisano 9 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2006 Ja bym nie chciala, moim zdaniem za dlugie ogonki (jak dla mnie) wole syryjki i roborki :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Batonik 10 Napisano 12 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2006 Mi się wogóle chomiki chińskie nie podobają, mają tyłek jak szympansy! xD Taki goły :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
j94 1 Napisano 13 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2006 Ja tego chomika spotkałam w sklepie zoologicznym, cena to około 10-20 zł. Wielkością podobne są do chomików syryjskich, ale mają pręgę na grzbiecie. Mi się nie za bardzo podobają, ze względu na strasznie długie ogony, więc nigdy nie miałam takiego chomika. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Chomusia_ 57 Napisano 19 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2006 Ja w sobote widzialam w "Kakadu" w Galerii Dominikanskiej we Wrocławiu były po 15zł razem w akwarium z Roborkami :) Takie szalone były i w dodatku jeden Chomski co najwiecej szlaalł to miał takie szersze jądra od jego ciała xD Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TaBaLuGi 0 Napisano 28 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2006 Widziałem takie chomiki ale najbardziej mi się podobają chomiki europejskie. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aniela 1 Napisano 28 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2006 a właśnie to ja też się pochwalę że widziałam na żywo chińskiego ostatnio ;D a europejskiego nie wiedziałam ... a ze zdjęć mi się nie podoba Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TaBaLuGi 0 Napisano 29 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2006 wiem że nie widziałaś bo on jest rzadki i sprowadzany do zoologów (dużych) na zamówienie. ja sobie takiego chciałem zamówić ale juz powiedieli że przed świętami i sylwkiem nie zamawiają nic. spróbuje po sylwku. ____________________________________ Wielki Brat macarono wredoto - poprawka błędu ort... i KEBAB w twarz !! (spleśniały) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aniela 1 Napisano 29 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2006 Europejski?;/ przecież w ogóle ich się nie hoduje ... ;/ Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Batonik 10 Napisano 29 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2006 Napewno nielegalny! A wiecie, że jeśli nie chcecie dostać grzywny za chomika europejskiego to musi on miec metryczke urodzenia, dokument CITES i być zarejstrowany w Urzędzie Miasta? (ehhh....samo CITES i zarejstrowanie to jakies 150 zł w błoto :P) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aniela 1 Napisano 29 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2006 dobrze wiedzieć. Ale jeśli to nielegalne to po co rejestracja? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TaBaLuGi 0 Napisano 29 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2006 wiesz są ludzie którzy za wszelką cene chcą mieć takiego chomika. a ja też się dowiadywałem w róznych hodowlach i w ogóle i nic nie mówili że ten chomik jest nielegalny. zresztą mi wystarczy mój roborek ;) ____________________________________ Wielki Brat macarono wredoto - poprawka błędu ort x2... i KEBAB w twarz !! (spleśniały) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kapq 0 Napisano 29 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2006 Uważaj bo cie zwiną i zamkną jak naszego BazylaTurbomuczacza [inaczej Szczur Zabójca] xD Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TaBaLuGi 0 Napisano 29 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2006 nie zwiną mnie bo nie mam jeszcze tego chomika. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Batonik 10 Napisano 29 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2006 Chomik ten w polsce jest pod ochroną i tylko zaświadczenie Cites, metryczka urodzenia i zarejstrowanie w Urzedzie Miasta spowoduje, że chomik będzie legalny.... gdy któregoś z tych dokumentow miec nie bedziesz to będzie to hodowla nielegalna i możesz zapłącić grzywne za posiadanie takiego stworka, czy wg Ciebie opłaca to się? Kupić za 20 zł chomika i za rejstracje wydac ok. 100 zl? To ja wole zwyczjanego syryjskiego niewielka róznica, a mam pewność, że nie będe miec całych palców do kości pokaleczonych... Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Chomusia_ 57 Napisano 29 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2006 Ja też się zastanawiam, po co komu taki chomik w domu? Czy nie lepsze inne rasy? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aniela 1 Napisano 30 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2006 Tabalugi to zamieszasz mieć w końcu tego chomika? bo raz mówisz że tak, a raz że ci wystarczy twój roborek Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TaBaLuGi 0 Napisano 30 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2006 narazie mam roborka. może kiedyś. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qmpelaa 2 Napisano 19 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2007 Chiński chomik pręgowany ma wiele cech wspólnych z chomikiem syryjskim. Cała sylwetka oraz sposób poruszania się są u obu kuzynów bardzo podobne. Chiński chomik dochodzi do 11 cm długości, jest więc prawie o połowę mniejszy od chomika syryjskiego i waży 38-46 g. Posiada długą czarną pręgę, biegnącą wzdłuż grzbietu. Ciało chińskiego chomika, w przeciwieństwie do innych chomików karłowatych, jest walcowate. Jak każdy chomik ma krótkie, silne i przystosowane do długich biegów łapy. Przednie mają 4 wykształcone palce i zredukowany kciuk, tylne mają 5 palców. Łapy są nieowłosione. Chomik ten ma najdłuższy ogon ze wszystkich chomików, który pomaga zwierzęciu we wspinaniu się. Ogon jest również nieowłosiony. U chomików karłowatych gruczoł zapachowy położony jest pośrodku brzucha. Chomiki mają duże wypukłe oczy, charakterystyczne dla zwierząt aktywnych nocą, choć chomik chiński bywa aktywny także w godzinach dziennych. Chomiki mają dobrze wykształcony słuch i węch co rekompensuje słabszy wzrok. OTO CHOMIK CHINSKI :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lajtmen 0 Napisano 19 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2007 Bardzo fajny :) Chciałbym sobie takiego sprawic ale niestety nigdzie takiego nie widzialem ;{ Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qmpelaa 2 Napisano 19 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2007 Ja tez nie :/, szkoda ;> Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi