Alaala 182 Napisano 22 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2020 Mam pytanie czy w klatkach waszych chomików też wszędzie jest piasek ? Mój chomik w małej kuwecie w klatce ma piasek i potrawi się tam załatwiać wszystko było by super gdyby nie to że ten piasek jest wszędzie. Jest on na domku w wodzie i w kołowrotku. A jak wymieniam mu ściułke to widzę go pełno na dnie klatki. Nie chcę zabierać mu tego piasku ale też nie chcę żeby chomik go wszędzie roznosił. Wieczorem jest dużo piasku a rano tylko resztka. Czy wasze chomiki też tak roznoszą piasek na łapkach? Co zrobić żeby ten piasek się tak nie roznosił ? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bambi333 13 Napisano 22 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2020 Dołączam się do pytania, mój Dżungarek roznosi tyle piachu że całe dno klatki jest w piasku. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alaala 182 Napisano 22 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2020 (edytowane) Bambi333 a twój chiomik ma kuwete ,słoik czy po prostu rozsypany piasek w kawałku klatki ? Nie wiem czy to ma znaczenie . Edytowane 22 Listopad 2020 przez Alaala Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bambi333 13 Napisano 23 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2020 kuwetę Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antix201 21 Napisano 23 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2020 Nie jestem w stanie powiedzieć czy to normalne bo to od chomika chyba zależy, mój nie roznosi tego aż tak i ja np. nie znajduję piasku koło domku czy coś, mój chomiczek po prostu kopie sobie i załatwia się w jej kuwecie. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bambi333 13 Napisano 23 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2020 a mój wyrzuca prawie cały piasek z kuwety. :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antix201 21 Napisano 24 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2020 o nie i niema piasku w kuwecie :C Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bambi333 13 Napisano 24 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2020 dokładnie taki są moje myśli po zobaczeniu kuwety rano :) 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dunno 367 Napisano 24 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2020 Może warto pomyśleć o większym pojemniku na piasek? Ja swojemu roborkowi robię pustynię na 1/3 klatki, wykładam na niej kilka kryjówek , rozsypuję smakołyki i chomik harcuje :) Wcześniej, kiedy wysypywałam piach w małej kuwecie z trixie, też zdarzało mu się roznosić go po klatce, zwłaszcza w okolicach domku. Teraz nie ma już z tym problemu. 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bambi333 13 Napisano 24 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2020 A pudełko 25cm/18cm się nada? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dunno 367 Napisano 24 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2020 (edytowane) Raczej tak. Na pewno będzie lepsze, niż mała kuwetka. Chociaż trudno powiedzieć na ile pomoże, bo i tak wszystko zależy od charakteru zwierzaka. Edytowane 24 Listopad 2020 przez Dunno 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bambi333 13 Napisano 24 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2020 A jakiej wysokości powinno być (mniej więcej) pudełko? Bo ma 6 cm, a mojemu dżungarkowi trochę trudno tam wejść. Może jakiś podest zrobić czy coś? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dunno 367 Napisano 24 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2020 6cm na pewno starczy. Jeśli masz taką możliwość, możesz faktycznie zrobić jakiś drewniany podest. Ja (kiedy jeszcze sypałam chomikowi piasek do pudełka, które też było dość wysokie) zwyczajnie wkopywałam pudełko w trociny, żeby chomik bez problemu mógł wejść do środka. Z wyjściem nie miał też problemu, bo w środku stał drewniany domek po którym mógł spokojnie przejść na trociny. 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bambi333 13 Napisano 24 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2020 Tak, właśnie wkopałam trochę pudełko i zrobiłam podest 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alaala 182 Napisano 24 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2020 Spróbuję dzięki za rady Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi