antix201 21 Napisano 18 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2020 Hej, pytam się teraz w imieniu przyjaciółki, która ma chomika dżunglaskiego i opowiadała mi że jej chomiczek pstatnio zaczoł tracić futerko koło łapek i przestawało i tak już jest 2 raz teraz i znowu przestaje. Zastanawiamy się czy to nie ze starości bo ma już 3 lata, ale chyba tak nie powinno być. Mówiła że jej łapki wyglądają jakby miała skarpetki albo take śmieszne buty. pomożecie? chciałabym jej jakoś pomóc wię pytam się was aby się dowiedzieć co ma robić. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BangBang 19 Napisano 18 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2020 Weterynarz od gryzoni / zwierząt nieudomowionych / egzotycznych / futerkowych. Przez internet nie możemy zdiagnozować co dolega chomikowi. 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antix201 21 Napisano 18 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2020 Moja przyjaciółka wysyłała zdjęcia i konsultowała się z wetem ale on kazał poczekać jakieś kilka dni i zobaczyć co się dzieje, konsultowała się z wetem kila razy ale dalej nic nie wiadomo bo narazie ten weterynaż jest na kwarantannie Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Viltigo 9 Napisano 19 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2020 Może to wina ściółki? 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antix201 21 Napisano 19 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2020 Moja przyjaciółka mówi że nigdy nie zmieniała ściółki i jest zawsze taka sama, a wcześniej nic nie było Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Viltigo 9 Napisano 20 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2020 NIGDY nie zmieniała ściółki?? Aż strach pomyśleć.. A skąd ma tą ściółkę?? Może jest jakiejś słabej jakości i to dlatego.. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Viltigo 9 Napisano 20 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2020 46 minut temu, Viltigo napisał: NIGDY nie zmieniała ściółki?? Aż strach pomyśleć.. A skąd ma tą ściółkę?? Może jest jakiejś słabej jakości i to dlatego.. No chyba, że chodziło o firmę Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antix201 21 Napisano 20 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2020 nigdy nie zmieniała ściółi, ani firmy, ani tej ściółki z tej firmy Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Viltigo 9 Napisano 21 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2020 to sama sobie odpowiedziała na pytanie. tam też się zbiera brud, jak najszybciej do weterynarza!! i jak najszybciej zmienić ściółkę w klatce Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alaala 194 Napisano 21 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2020 Zgadzam się z Viltigo. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antix201 21 Napisano 23 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2020 0-0 ona jej sprząta chodzi o to że nigdy nie zmieniła firmy i danego rodzaju ściółki, chyba nie zrozumiałam dobrze pytania powyżej Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alaala 194 Napisano 23 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2020 (edytowane) W dniu 20.11.2020 o 14:05, antix201 napisał: nigdy nie zmieniała ściółi, ani firmy, ani tej ściółki z tej firmy Tak troche dziwnie i nie zrozumiale to napisałaś wcześniej. Ale wiem o co ci już chodzi i jak tak to jest ok. A z jakie firmy ta ściułka? Edytowane 23 Listopad 2020 przez Alaala Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Viltigo 9 Napisano 23 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2020 aha!! to ok,że sprząta i przyłączam się do pytania wyżej Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antix201 21 Napisano 24 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2020 nie pamiętam jakiej ściółki używa Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dunno 381 Napisano 24 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2020 Myślę, że w takiej sytuacji (kiedy podejrzewacie, że ściółka jest problemem) warto jest zwyczajnie zmienić podłoże. Chomik może posiedzieć jakiś czas na chorobówce i wtedy same zobaczycie, czy ta zmiana cokolwiek dała. Oczywiście najlepiej i tak byłoby nadal starać się o diagnozę u weta. Poprzez chorobówka mam na myśli zupełnie neutralne, bezzapachowe, niepylące podłoże typu lignina. 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi