Wheat 0 Napisano 15 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2016 Co o tym myślicie? Bezpieczne dla chomiczka? Żeby zapobiec ucieczkom z akwarium (40 cm wysokości) kupiłam dzisiaj moskitierę, konkretnie tą http://www.tesa.pl/dom_i_biuro/moskitiery/tesa_moskitiera_do_okien_standard,c.html . Jest założona w taki sposób, że mogę ją swobodnie zdejmować i zakładać a jednocześnie chomik raczej jej nie "przepchnie". W akwarium nie ma nic na takiej wysokości, żeby mała mogła mieć swobodny dostęp do nowego "sufitu" i go obgryzać - ucieczki odbywały się poprzez skoki bądź wspinaczkę po kołowrotku. Mam nadzieję, że teraz będzie bezpieczniej :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podrik 1 723 Napisano 15 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2016 chomik w 5 minut ją przegryzie i nawieje.. :P Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wheat 0 Napisano 15 Lipiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2016 :( Muszę zobaczyć w nocy. Może nie będzie podgryzać, jeśli nie sięga. Nie mam pomysłu, czym mogę zabezpieczyć górę, żeby było bezpiecznie, żeby chomik mógł oddychać i żebym nie musiała majsterkować sama, bo niestety nie mam ku temu warunków Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Akalene 121 Napisano 15 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2016 Docięta siatka ocynkowana o oczku 1x1 cm i spokój na zawsze. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panna Fiu Fiu 39 Napisano 15 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2016 Atari przegryzła siatkę z moskitiery. Nie polecam ;) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wheat 0 Napisano 15 Lipiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2016 A w jaki sposób mocujecie siatkę ocynkowaną? Trzeba to wsadzić w jakąś ramkę? Moje zdolności i możliwości majsterkowania są silnie ograniczone :blush: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panna Fiu Fiu 39 Napisano 15 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2016 Ja na akwarium Fagusa nie mam jeszcze ramki, chociaż planuję zrobić. Mam tak: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kos 88 Napisano 15 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2016 Ja mam ramki z drewnianych listewek, do nich takerem przybita jest siatka. jeśli nie masz narzedzi, moze zamiesc ogloszenie na lokalnej grupie na fb. Pewnie za jakis drobiazg czy niewielka kwote ktos Ci to zrobi pokrywe, to nie zajmuje dlugo. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asia22 7 Napisano 16 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2016 Ja sie ladnie usmiechnelam do pana ktory u mnie robi rzeczy z drzewa I powiedzial, ze w wolnym czasie zrobi mi to za czekolade. Moze I ty usmiechnij sie do logos kto ma narzedzia, I by ci to zrobil. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edith 29 Napisano 16 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2016 http://forum.e-chomik.pl/topic/15140-siatkowa-pokrywa-akwarium/?do=findComment&comment=457419 Tutaj link jak zrobic pokrywe Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi