podrik 1 721 Napisano 28 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2016 (edytowane) ZAPOWIEDZI Planowane połączenie na sierpień :) Stardust TASHA, dark grey dominant spot banded longhaired Podrik's ESTRAGON, yellow longhaired Przewidywane odmiany młodych w miocie G: golden, dark grey, cinnamon, lilac, (może też black) znaczenia - trotoiseshell, dominant spot, banded - i połączenia wymienionych włos długi Współczynniki genetyczne dla miotu G: IC (współczynnik inbreedu): 0,59% dla 5 pokoleń. AVK (współczynnik utraty przodków): 95,16% dla 5 pokoleń. Szczegóły - TUTAJ :) Można wysyłać do nas ankiety na zwierzątka do kochania - kilka osób zdążyło już się wpisać jako oczekujące :) . Edytowane 7 Wrzesień 2016 przez podrik Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Calluna 168 Napisano 28 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2016 Kciuki za Chaberka! Tasha cudownie wyrosła, jej uroda powala :o :wub: Niesamowicie dobierasz pary, z każdym kolejnym miotem nie mogę się napatrzeć na maluchy. Ogromna robota dla gatunku i świata hodowlanego! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podrik 1 721 Napisano 28 Czerwiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2016 (edytowane) Kciuki za Chaberka! Tasha cudownie wyrosła, jej uroda powala :o :wub: Niesamowicie dobierasz pary, z każdym kolejnym miotem nie mogę się napatrzeć na maluchy. Ogromna robota dla gatunku i świata hodowlanego! Dziękuję :blush: Staram się zwracać uwagę na mocniejsze i słabsze strony każdego zwierzaka, a potem dobierać je w pary tak, żeby u potomstwa uwypuklić to co dobre a zniwelować to, co niepożądane u rodziców. Czasem się udaje :D Z wielką chęcią przyjmę nazwy roślinek zaczynające się na literkę G - szukamy ładnych pomysłów na imiona :D Edytowane 28 Czerwiec 2016 przez podrik Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Chom. Napisano 28 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2016 (edytowane) Groszek, Gerber, Granat, Goździk, Gorczyca, Giergonia, Głóg, Głodek, Grusz(k)a, Gladiola, Galtonia.Mocno trzymam kciuki za zdrowe i piękne maluszki :) Edytowane 28 Czerwiec 2016 przez Chom. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DwarfMiecio 6 Napisano 28 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2016 Idziesz jak burza :-) Dużo zdrowia dla Chaberka :-) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sarsaparilla 36 Napisano 28 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2016 Nie mam głowy do wymyślania imion ale nie wątpię, że miot będzie królewski. Powodzenia dla jeszcze niedoszłej młodej mamy i pretendentów do tytułu ojca :). Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hudgedog 3 Napisano 28 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2016 Z tymi kolorkami to właśnie o takie przewidywane odmiany mi chodziło. Super,już nie mogę się doczekać!Uwielbiam dominant spot! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kirjava 142 Napisano 28 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2016 To jak zwykle będzie piękny miot :D Moje propozycje imion: Gazania, Godecja, Geranium, Gardenia, Glicynia, Gailardia, Gaura, Głowaczek, Grindelia, Georginia Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hudgedog 3 Napisano 29 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2016 Gaura,Gruszka,Gerbera,Gailardia,Glorioza,Golteria,Goździk,Groszek,Gunnera,Guzmania,Grubosz,Godencja,Gicynia,Gajlardia Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podrik 1 721 Napisano 29 Czerwiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2016 Dziękujemy, pomysły na pewno się przydadzą :D Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś to bardzo chętnie posłucham - a w przyszłości kilka wybiorę :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podrik 1 721 Napisano 5 Lipiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2016 Zdecydowałam, że ojcem miotu G zostanie Estragon - w międzyczasie w głowie wykluł mi się pewien obiecujący plan na dalsza kontynuację linii i wtedy dobrze będzie, żeby miot Chabra urodził się zimą ;) Aktualizacja w pierwszym poście :D Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sarsaparilla 36 Napisano 5 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2016 Maja wymyśliła Ginger ;), imbir to też roślina ;). Trzymamy kciuki za sensowną ilość małych G-Podrików :). Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panna Fiu Fiu 39 Napisano 5 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2016 Możliwe wszystkie moje ulubione kolory! To będzie wspaniały miot, do którego na pewno będę wzdychać. :D Tasha jest prześliczną chomiczką :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podrik 1 721 Napisano 8 Lipiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2016 aktualizacja w 1 poście :) krycie planowane na pierwszy tydzień sierpnia :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sarsaparilla 36 Napisano 8 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2016 Czadzior :D. Trzymamy kciuki za Tashę i zacnego Estragona :D. 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hudgedog 3 Napisano 8 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2016 Super!Już się nie mogę doczekać ciapkowatego zasładzania! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irminka2015 2 Napisano 8 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2016 Estragon otoczony jest teraz specjalną opieką :D O ile można bardziej :D Musi podołać zadaniu!:) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podrik 1 721 Napisano 16 Lipiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2016 (edytowane) Tasha od dwóch miesięcy ma rujki równiutko jak z kalendarza :P Jak tak dalej pójdzie - pierwsze połączenie pary odbędzie się w nocy 4/5 sierpnia :) Edytowane 16 Lipiec 2016 przez podrik Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panna Fiu Fiu 39 Napisano 17 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2016 Nie mogę się doczekać! :D Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podrik 1 721 Napisano 22 Lipiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 Życie, życie.. - dziś dowiedziałam się że 4-7 wyjeżdżam służbowo, i choć mój mąż bardzo się pali do łączenia pary, to wolę być przy tym obecna ;)Po konsultacji z Opiekunami Estragona krycie przesuniemy na ok. 31.07 lub 8.08. :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sarsaparilla 36 Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 31 brzmi kusząco :D Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podrik 1 721 Napisano 22 Lipiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 Wszystko muszę podpasować pod plany moje i Pani Magdy :) Czekam na odpowiedzi od niej, ale osobiście chyba wole 31 ;) Wtedy chomiczków będziemy oczekiwać ok 16go :) Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły na roślinki których nie wymieniono - najchętniej po polsku - to chętnie przyjmę :D Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sarsaparilla 36 Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 Nie mam pomysłów bo czasu brak ale trzymam mocno kciuki :D. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panna Fiu Fiu 39 Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 Goryczka ;) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podrik 1 721 Napisano 23 Lipiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2016 A Tasha ma wszystko w nosie i rujkę ma dzisiaj :P Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi