Hudgedog 3 Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Słyszałam,że ciąża u chomików trwa 2 miesiące lub 9 miesięcy... Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Colie 23 Napisano 17 Czerwiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 (edytowane) Napisz na zapytaju dlaczego klatka (a raczej słitaśna pseudo klitka) się nie nadaje dla chomika, otrzymaj coś takiego: "Sorry, mam gdzieś twoją opinię. Ta klatka jest dobra mój chomik dobrze się w niej czuję... i nienawidzę czegoś takiego. Ja się pytam czy mój chomik jest słodki a ten pisze referat o chomikach..." Dlaczego mam wrażenie, że znowu pisze to dziecko, które guzik zna się na gryzoniach? W tym wieku przecież trzeba mieć chociaż trochę świadomości i empatii, prawda? Edytowane 17 Czerwiec 2016 przez Colie Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hudgedog 3 Napisano 18 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2016 Tylko na zapytaj takie cuda.Kiedyś widziałam jak ktoś odpowiadał,że owczarki australijskie żyją nie dużej niż 4 lata(chodziło o całkiem zdrowe)! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zummerka 0 Napisano 3 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2016 (edytowane) Pytanie : ,,Co kupić chomikowi ?'' Odpowiedź : ,,Chomiczke'' Lub to : http://zapytaj.pl/pytanie/dlaczego-chomik-mnie-gryzie-jak-wkladam-reke-do-klatki-to-chomik-syryjski-ostroznie-sie-zbliza-do-mojej-reki-i-chce-mnie-ugryzc I to :P : Mam Problem. Kupiłem wczoraj chomika Roborowskiego,a chciałem Syryjskiego jednak sprzedawczyni w zoologicznym zapewniała, że Roborowskie są ok. Wczoraj na wieczór wyszeł z klatki, ale go znalazłem po upływie 2-3 godzin znowu uciekł i go złapałem. W klatce niczego mu nie brakuje bo to duża klatka z wieloma akcesoriami dla chomików. Moje pytanie jest tkie :1. Czy warto próbować go oswoić i czy po oswojeniu nie będzie uciekał, 2. Czy mam go wymienić na Syryjskiego bo jest taka możliwość. 3. Czy Syryjskiego będzie łatwiej oswoić ? Chomiki są głupie i mogłeś kupić świnię morską ;) Edytowane 3 Sierpień 2016 przez Zummerka Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Colie 23 Napisano 5 Sierpień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2016 (edytowane) Zapytaj... "Mój chomik ma 2 kulki na tyłku!? Co robić!? Aha, to na pewno nie jaja bo to dziewczyna na 100%" Na zdjęciu oczywiście był wyrośnięty samczyk z całkiem pokaźnymi klejnotami... Edytowane 5 Sierpień 2016 przez Colie 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hudgedog 3 Napisano 5 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2016 Jezu,nie wiadomo czy się śmiać,czy płakać... Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lelianel 3 Napisano 6 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2016 Pytając o propozycje akcesoriów do klatki dostałam taką odpowiedź: "Po kij kupować dodatkowe rzeczy, skoro za 2,5 roku zdechnie." Brak słów. :mellow: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hudgedog 3 Napisano 6 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2016 Smutne ): Niektórzy ludzie to prawdziwi,bezczelni idioci): Po co temu,kto napisał odpowiedź kupować nową paczkę chipsów,skoro za jakiś czas zdechnie. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Chom. Napisano 6 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2016 Jak chomik zaśnie pod poidełkiem, to trzeba jego jak najszybciej obudzić, bo zdechnie. Biedny chomik się nie wyśpi. :mellow: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudia Żankowska 0 Napisano 10 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2016 Ja słyszałam, że "Pan w zoologicznym powiedział, że chomik nie może się kąpać w piasku, bo pył naleci mu do oczu albo się udusi". Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudia Żankowska 0 Napisano 16 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2016 Albo : "Czy ty zwariowałaś? Jak można jednemu chomikowi kupić metrową klatkę? To dla niego za dużo!" Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hudgedog 3 Napisano 16 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2016 Wielu ludzi uznaje,że chomik będzie miał za dużo miejsca w takiej klatce i będzie zagubiony.Lub ,,małe zwierze,małe wymagania''... Mój dziadek za giganta uznaje 40x30,czy ty zwariowałaś to mówił przy alexe... Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edith 29 Napisano 16 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2016 (edytowane) A mnie każdy pyta co mieszka w tych dużych akwariach...zawsze dopowiadają: " wąż"?? Gdy odpowiadam, ze chomik to są zdziwieni wielkoscią, staram się tłumaczyć ale chyba nie ogarniają. Swoją drogą, nie znoszę węży ale chyba nie potrzebują trocin, domku i....kołowrotka :D Edytowane 16 Sierpień 2016 przez Edith Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lelianel 3 Napisano 20 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2016 (edytowane) W pytaniu o to czy klatka 40x30 cm będzie dobra dla dżungara: "(...) Duża klatka to łamanie natury chomika + zero odpowiedzialności! (...)" źródło: http://zapytaj.onet.pl/Category/010,011/2,29976271,Czy_klatka_o_wymiarach_3840275__wysokoscdlugoscszerokosc_wystarczy_dla_chomika_dzungarskiego_i_czy_nie_przejdzie_przez_szczeline_o_dlugosci_1cm_.html Brak słów. Edytowane 20 Sierpień 2016 przez Lelianel Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DwarfMiecio 6 Napisano 6 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2016 Ogladał ktoś dziś DDTVN? Byla dziewczynka, która zorganizowała super akcję dla schroniska psów, w materiale pokazywali, ze kocha tez inne zwierzęta, no i wszystko byłoby pięknie, ale ... chomik & mini akwa & mini metalowy kolowrotek? Slabo ... Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asia22 7 Napisano 6 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2016 Ja ostatnio usłyszałam w zoologicznym, że im klatka jest mniejsza tym lepsza. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hudgedog 3 Napisano 6 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2016 Ja slysalam o tej dziewcynie gdzie indziej,bez zdjecia chomika,ale sie domyslalam,ze tak moze byc Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wielbiciel_chomików 0 Napisano 23 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2019 (edytowane) Ja słyszałem że chomiki można trzymać w klatce z piaskiem zamiast trocin bo to prawie to samo xdz Edytowane 23 Lipiec 2019 przez Wielbiciel_chomików Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wielbiciel_chomików 0 Napisano 23 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2019 Słyszałem że chomiki gdy czyściec klatkę rzucasz do wanny ale wanna musi być mokra Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DT Chomicze życie 215 Napisano 25 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2019 W piasku do kąpieli nie można zrobić tuneli, więc nie wystarczy sam piasek. Można kombinować z terrarystycznym torfem ew. Chomika w zabezpieczonej wannie można przechować, ale to duży stres będzie. A o rzucaniu to trochę słabo pisać, jeszcze Cię jakiś dzieciak dosłownie weźmie. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi