Fibius 19 Zgłoś Napisano 28 Październik 2014 Kochani. Chomiki to jedne z podstawowych zwierząt laboratoryjnych. Teraz w sejmie trwają prace nad nową bestialską ustawą zezwalającą m.in. na podcinanie strun głosowych by zwierzęta nie wydawały krzyków podczas eksperymentów, na wielokrotne eksperymenty na tym samym zwierzęciu czy na wyłapywanie dzikich/bezdomnych zwierząt w celach eksperymentów. Tu jest petycja przeciwko temu projektowi: http://www.petycjeonline.com/petycja_w_sprawie_ustawy_o_ochronie_zwierzt_dowiadczalnych Niech każdy z nas ją podpisze, niech każdy z nas przekaże ją dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maggie 29 Zgłoś Napisano 28 Październik 2014 Podpisane... MAsakra, czego ci ludzie nie wymyślą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
5zy5zka 42 Zgłoś Napisano 28 Październik 2014 Podpisałam dawno temu ale i tak udostępniłam. Jasne, najlepiej podciąć struny głosowe... jak sumienia nie mają to i piski krzywdzonych zwierząt chcą zagłuszyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maggie 29 Zgłoś Napisano 28 Październik 2014 To jest... no, po prostu barbarzyństwo!To chyba logiczne, ze jak zwierzak cierpi, to bęzie się wywijał i piszczał, ale oczywiście lepiej wyciąc struny głosowe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podrik 1718 Zgłoś Napisano 28 Październik 2014 na mail przychodzi potwierdzenie - trzeba w nie kliknąć inaczej podpis jest niewazny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
narcyzia 5 Zgłoś Napisano 28 Październik 2014 Podpisane i udostępnione dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antiba 122 Zgłoś Napisano 28 Październik 2014 To ja zapraszam na marsz 5.11 w Warszawie - czy ktoś z forum chciałby wybrać się z transparentem e-chomika? Myślimy także o transparencie Rodentii, żeby gdzieś komuś w mediach mignęło w oczach słowo "czasopismo", czy właśnie "forum" jako pewna zbiorowość - miłośników zwierząt, ale też pewnego rodzaju specjalistów. No i oczywiście im więcej ludzi, tym więcej siły...https://www.facebook.com/events/329446627226752/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rararotto 7 Zgłoś Napisano 28 Październik 2014 Podpisane i udostępnione na FB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pauline. 48 Zgłoś Napisano 28 Październik 2014 Z mojej strony tez podpisane. Mam nadzieję, że coś w tym kierunku się zmieni, bo to co się dzieje, przechodzi ludzkie pojęcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
najka 245 Zgłoś Napisano 28 Październik 2014 Podpisane. :( To jest niewyobrażalny wręcz skandal! Jakim trzeba być idiotą i draniem, żeby coś podobnego wymyślić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
My Sza Ta 5 Zgłoś Napisano 28 Październik 2014 Podpisane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Faramuszka2803 3 Zgłoś Napisano 28 Październik 2014 Czasami powiem wam moja mózgownica nie pojmuje jakimi draniami potrafią być ludzie. Cieszę się, że niektórzy mają w czaszce choć trochę rozumu i sumienia... PODPISANE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pisstacja 31 Zgłoś Napisano 29 Październik 2014 Już podpisane i rozesłane do znajomych i nie tylko. Ale niech no mi ktoś powie jedno...cóż im takiego te zwierzęta zrobiły, że chcą odpłacić się im w tak wstrząsający sposób? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
najka 245 Zgłoś Napisano 30 Październik 2014 A pomyśleć, że kiedyś naukowcy ekspertymentowali na sobie. Niech sobie robią badania na mordercach, zarodkach... Ale nie na żywej,czującej istocie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzwoneczek 293 Zgłoś Napisano 31 Październik 2014 Podpsiałam, udostępniłam dalej, nawet wywiesiłam w pracy. Termin manifestacji przełożono na 26 listopada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Joanna Ch. 205 Zgłoś Napisano 31 Październik 2014 Coooooo??? To znaczy że mój chomik nie przyjedzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzwoneczek 293 Zgłoś Napisano 31 Październik 2014 No nie wiem, tak przynajmniej uaktualnili tę stronę co podała Antiba. Ja też chciałam iść, ale godzina bez sensu nie wyrwę się o dwunastej nigdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kirjava 142 Zgłoś Napisano 30 Listopad 2014 Potrzebny jest jeszcze podpis pod inną petycją w tej sprawie, apelem kierowanym do pani premier. Podpisujcie i pamiętajcie o potwierdzeniu podpisu. http://www.petycjeonline.com/apel_do_premier_ewy_kopacz_w_sprawie_zwierzt_dowiadczalnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
najka 245 Zgłoś Napisano 1 Grudzień 2014 Podpisane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach